Konkursdrabbade företaget i ny tappning

Från succé till miljonförluster och konkurs. Smällen var knallhård för Linköpingsbaserade Zenterio. Nu har delar av bolagets tillgångar köpts av Oregan networks.

Teknikchef Hans Petter Kristiansen, till vänster, och operativ chef Magnus Fernlund utanför lokalerna i Mjärdevi där nybildade Oregan Networks AB bedriver sin verksamhet.

Teknikchef Hans Petter Kristiansen, till vänster, och operativ chef Magnus Fernlund utanför lokalerna i Mjärdevi där nybildade Oregan Networks AB bedriver sin verksamhet.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-10-24 06:00

Zenterio, som koncentrerade sig på operativsystem för digitala tv-boxar, gick som tåget efter att bolaget hade startats som en avknoppning till Nokia 2002.

2019 hade uppstickaren omkring 85 anställda och omsatte drygt 250 miljoner kronor. 

Samtidigt visade kassaböckerna att man också brottades med ett kraftigt minusresultat.

Det sammanlagda skuldberget uppgick till nästan 158 miljoner kronor, samtidigt som tillgångarna stannade vid drygt 5 miljoner. 

Den oundvikliga konkursen blev ett faktum i mitten av juli.

Nu har bolagets tillgångar dock köpts upp av det brittiska mjukvarubolaget Oregan networks som bildat en svensk enhet, Oregan networks AB, som står redo att ta över både kunder och personal från Zenterio.

Verksamheten drivs i Zenterios gamla lokaler i Mjärdevi och leds av Magnus Fernlund som operativ chef. Vid sin sida har han teknikchef Hans Petter Kristiansen.

– Vi är redan igång och har genomfört ett par leveranser. Vi för diskussioner med flera tidigare kunder till Zenterio och hoppas kunna landa ytterligare kontrakt den närmaste tiden, säger Magnus Fernlund.

– Målsättningen är att växa, men vi ska göra det på ett smart och försiktigt sätt, säger Han-Petter Kristiansen och berättar ett företagets produkter består av mjukvara till digitala tv-boxar och bredbandsteve.

Hittills har Oregan Networks AB anställt drygt tio personer.

– Vi hoppas kunna knyta till oss fler medarbetare framöver, säger Magnus Fernlund. 

Karta: Diskettgatan 11
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!