NedlÀggningen vÀcker mÄnga protester

PÄ torsdagskvÀllen samlades berörda förÀldrar och politiker för att prata om nedlÀggningen av de tvÄ förskolorna i SkÀggetorp.

FörÀldern Hanna Fager och Elias Aguirre (S) deltog pÄ mötet under torsdagen.

FörÀldern Hanna Fager och Elias Aguirre (S) deltog pÄ mötet under torsdagen.

Foto: Nathalie Wahlbeck

Linköpings kommun2019-10-10 20:30

I förra veckan fick förĂ€ldrar pĂ„ förskolorna RĂ„gĂ„ngen och KlockaregĂ„rden information om att verksamheterna ska lĂ€ggas ner före jul. Det har vĂ€ckt starka reaktioner frĂ„n förĂ€ldrar som bjöd in barn- och ungdomsnĂ€mnden till ett möte pĂ„ torsdagen. PĂ„ plats fanns Erik Östman (M), ordförande i barn- och ungdomsnĂ€mnden samt Elias Aguirre (S), vice ordförande i barn- och ungdomsnĂ€mnden. 

– Jag tycker att det Ă€r allvarligt att man inte har informerat om det hĂ€r tidigare. Jag Ă€r hĂ€r i kvĂ€ll för att lyssna pĂ„ det som borde gjorts innan man tog det hĂ€r beslutet, sa Elias Aguirre (S). 

Enligt Erik Östman (M), Ă€r det hĂ€r ett beslut som togs redan 2010. 

– Man gör det hĂ€r för att smĂ„ förskolor Ă€r sĂ„rbara vid förĂ€ndringar. Det kan vara att nĂ„gon inom personalen slutar eller gĂ„r i pension. Men jag tycker ocksĂ„ att det Ă€r mĂ€rkligt att man inte gĂ„tt ut med det hĂ€r beslutet till förĂ€ldrarna tidigare, sa han.

Hanna Fager var initiativtagare till mötet. Hon Àr förÀlder till ett av barnen pÄ KlockaregÄrden, och uttrycker uppgivenhet.

– Jag tycker att det hĂ€r Ă€r ett dĂ„ligt och ogenomtĂ€nkt beslut. Det finns flera aspekter av det hĂ€r beslutet som Ă€r dĂ„ligt. Man behöver ha smĂ„ förskolor eftersom att de Ă€r bĂ€ttre pĂ„ att tillgodose alla barns behov. Alla barn passar exempelvis inte att gĂ„ pĂ„ stora förskolor. 

Hanna Fager pekade ocksÄ pÄ de brister NygÄrdsskolans lokaler kommer att fÄ för barnen.

– Det man erbjuder Ă€r inte anpassat för förskoleverksamhet. Lokalerna som de ska flytta in i Ă€r tvĂ„ klassrum.

Hanna Fager visade hur lokalerna pÄ NygÄrdsskolan kan komma att se  ut. "Lokalerna som de tvÄ förskolorna ska flytta in i Àr tvÄ klassrum."
Hanna Fager visade hur lokalerna pÄ NygÄrdsskolan kan komma att se ut. "Lokalerna som de tvÄ förskolorna ska flytta in i Àr tvÄ klassrum."
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!