Nya uppgifter om sprängningen

I torsdagens Efterlyst släpper polisen nya uppgifter om den lådcykel som ska ha innehållit det sprängmedel som detonerade på Ådalagatan den 7 juni i år.

Cykeln som användes i sprängningen på Ådalagatan stals i Norrköping, enligt uppgifter.

Cykeln som användes i sprängningen på Ådalagatan stals i Norrköping, enligt uppgifter.

Foto: Arkivbild:

Linköpings kommun2019-11-07 22:42

Utredaren John Skoog berättar för Efterlyst att cykeln i fråga ska vara av modellen ”Cargobike Kindergarden Electric”, skriver Aftonbladet som har ett samarbete med programmet. Vidare berättar Skoog att lådcykeln kan ha stulits i Norrköping ungefär två månader tidigare.

– Ja polisen tror att den här cykeln är stulen i Norrköping den 25 mars, säger John Skoog till Efterlyst på TV3 Viafree.

– Ett cykelbud från företaget Svensk Hemleverans skulle dela ut tidningar på en adress. Och när cykelbudet kommer ut från fastigheten så upptäcker han att cykeln är borta, citerar Aftonbladet ur programmet.

Enligt de nya uppgifterna ska stölden ha skett klockan fyra på morgonen på Vikbolandsgatan. Cirka en timme efter stölden rapporteras ett bilinbrott i samma område. Enligt polisens uppgifter i Aftonbladet är mannen som begår inbrottet 30 till 40 år gammal och cirka 185 centimeter lång. Vid inbrottet ska han ha burit på en svart läderväska och varit klädd i svart.

Polísen behöver allmänhetens hjälp med att identifiera mannen.

– Med tanke på att de här två olika händelserna har skett i närheten av varandra och med en timmes mellanrum, så undersöker polisen om det finns nåt samband mellan de här två händelserna, säger John Skoog till Efterlyst på TV3 Viafree.

På Efterlysts Facebooksida finns en suddig bild på en person som sägs vara intressant för utredningen. Den bilden publiceras dock inte av Aftonbladet och när vi tar kontakt med polisens presstjänst i Östergötland har de inga uppgifter om att utredningen ska gå ut med nya uppgifter.

– Spännande! Det här vet jag absolut ingenting om. Jag har ingen anteckning om detta så det här vet jag inte var det kommer ifrån, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Kan du bekräfta om bilden kommer från polisen.

– Nej, jag har aldrig sett den här bilden. Men vi som är presstalespersoner har inte insyn i utredningen på det sättet, säger Bergström.

Förödelsen efter exlosionen.
Förödelsen efter exlosionen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!