Skolan lyste upp – med helt eget Vinterljus

I förra veckan sken Harvestadsskolans skolgård upp under det årliga Vinterljuset.

"Staden" av elever från årskurs 6.

"Staden" av elever från årskurs 6.

Foto: Jenny Linde

Linköpings kommun2019-11-25 20:30

När mörkret lagt sig över Linköping i onsdags i förra veckan var det en plats som istället sken upp i en lysande ljusshow när Harvestadsskolan i Ullstämma anordnade sitt tredje och årliga Vinterljus.   

– Det är en gemensam kväll för elever och föräldrar för att samlas och glädjas med varandra. Som en kopia av stadens Vinterljus i mindre format, säger rektor Jenny Linde.

Årets tema var "Mitt magiska jag" och alla ljusinstallationer var utformade med temat i åtanke.

För att nå den glimrande skolgården fick besökarna först ta sig igenom "Den magiska porten" gjord av elever från årskurs ett. Porten var utsmyckad med magiska inslag och olika moln med berättelser om varför just den molnskapande eleven är magisk. Väl inne på gården bländades besökarna av bidragen som samtliga 500 elever från årskurs 1–6 hjälpt till med.

– Det var allt möjligt. I år har vi haft isbollar med färg, miniatyrstäder och ljuslyktor. Vi har haft fokus på återbruk och hållbar utveckling, att man använder det man har och gör något vackert av det, säger Jenny Linde.

Vid en station serverades glögg och pepparkakor där besökarna uppmuntrades att skicka in pengar till stiftelsen "Min stora dag".

– Vi tänkte att om vi kan göra något magiskt här så kan vi också göra något magiskt för någon annan.

När det var dags att släcka ner Vinterljusen för den här gången plockades allting ner.

– Det här var bara under en kväll och barnen vill ta med sina skapelser hem. Sen hade fritidshemmet Rådjuret gjort isbollar med fiskar i och de smälte.

”Isbollar” av fritidshemmet Rådjuret tillsammans med årskurs 2.
”Isbollar” av fritidshemmet Rådjuret tillsammans med årskurs 2.
Karta: Harvestadsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!