Tappra barns välgörenhetsgala blev en succé

Tappra barns välgörenhetsgala på fredagskvällen lyckades över förväntan. Flygvapenmuseum var inte "stor" nog för att ta emot alla intresserade.

Robert Szasz, verksamhetschef på Attendo utsågs till Årets ledare på Tappra barns välgörenhetsgala.

Robert Szasz, verksamhetschef på Attendo utsågs till Årets ledare på Tappra barns välgörenhetsgala.

Foto: Christer Kustvik

Linköpings kommun2019-11-08 22:26

Trots att Välgörenhetsgalan, arrangerad av stiftelsen Tappra Barn tillsammans med Mötesfabriken, är ett nytt evenemang har det väckt stort intresse. Det fanns 400 platser och arrangörerna lyckades "skapa" ytterligare 40, men mer blev det inte.

– Vi är jättenöjda att så många människor engagerar sig och vill hjälpa, säger Niklas Lillman projektledare på Tappra barn.

Galans syfte är att samla in pengar till barn som har det tufft i Linköping genom att uppmärksamma regionala företag och dela ut priser i åtta olika kategorier till företag, föreningar eller privatpersoner som har tagit det sociala ansvaret på allvar. 

Prisutdelningen efter middagen var kvällens höjdpunkt. Varje kategori presenterades av en "guldpartner", det vill säga av ett företag som donerar en bestämd summa till välgörenhetsarbete. En av dem som vann var Robert Szasz, verksamhetschef på vårdbolaget Attendo. Han utsågs till Årets ledare av Linköping City Airport, LCA.

– Robert Szasz tillhör de ledare som inte syns, men som uträttar mycket. Han jobbar inom en bransch som vi bara hör eländiga saker om, men han lyckas åstadkomma något fantastiskt, säger Camilla Lejon, vd på LCA, som också har nominerat Szasz till priset.

Robert Szasz var oerhört glad: 

– Jag brinner för att våra äldre inte ska vara ensamma, det är min hjärtefråga.

Siv Nordqvist, Resurspoolen, utsågs till Årets Linköpingshjärta av Corren.

– Jag är så glad att jag knappt kan tro att det är sant, sade Siv Nordqvist.

Siv Nordqvist, Resurspoolen, utsågs av Corren till Årets Linköpingshjärta.
Siv Nordqvist, Resurspoolen, utsågs av Corren till Årets Linköpingshjärta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!