"Tryggveprisets" vinnare finns i Skäggetorp

Grunden i ett trygghetsarbete är engagerade människor. Årets pris går till ledarna för en seniorgrupp i Skäggetorp.

Jane Amnefalk och Christina Nilsson  har fått årets "Tryggve-stipendium" av Stångåstaden för sitt arbete med en seniorgrupp i Skäggetorp.

Jane Amnefalk och Christina Nilsson har fått årets "Tryggve-stipendium" av Stångåstaden för sitt arbete med en seniorgrupp i Skäggetorp.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-09-25 19:30

"Årets Tryggve" är ett trygghetsstipendium som Stångåstaden delat ut årligen sen 2001. Det skapades för att få tryggare hem och bostadsområden.  Grundbulten i en bebyggelses trygghetsarbete är människor,  alltså eldsjälar som tar initiativ till förbättring. Årets pris går till ledarna för en seniorgrupp i Skäggetorp.

– Vi har fått ihop de som är lite äldre och samtidigt ensamma i Skäggetorp. Man måste inte alls vara pensionär. Besökarna verkar vara väldigt tacksamma för det vi gör och jag tror verkligen de menar det.  Det känns underbart att få priset och vi viste inget om det innan, säger Jane  Amnefalk, som är en av två pristagare.

– Kriteriet för att få priset är att ha gjort en bra insats, det kan vara väldigt olika grejor men i år är det extra roligt tycker jag.  De här kvinnorna har ju gjort något för de lite äldre, mest handlar det annars om barn, säger Stångåstadens VD Fredrik Törnqvist.

Priset delades ut i seniorgruppens gemensamhetslokal i Skattegården mitt under pågående kaffedrickning. När den första förvirringen lagt sig utbröt vilda applåder.

– Jag startade seniorgruppen för ett år sen,  tänkte då att vi borde göra något för de äldre. Jane Amnefalk och jag har gjort det ihop. Det känns väldigt bra och många ensamma kommer till oss. Vi har haft sillmiddag ihop bland annat och så diskuterar vi mycket som kan vara svårt att förstå. En del har svårt att gå ute och hinna med alla bestyr men vi har tid, säger  pristagaren Christina Nilsson

"Jane Amnefalk och Christina Nilsson  är två goda vänner som gör skillnad för seniorer i Skäggetorp. De är riktiga eldsjälar som arbetar ideellt" säger Stångåstadens VD Fredrik Törnqvist innan prisutdelningen.
"Jane Amnefalk och Christina Nilsson är två goda vänner som gör skillnad för seniorer i Skäggetorp. De är riktiga eldsjälar som arbetar ideellt" säger Stångåstadens VD Fredrik Törnqvist innan prisutdelningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!