Vittnen söks efter våldtäkt på krogtoalett

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt på en toalett på Platens bar. Nu vädjar polisen till eventuella vittnen att höra av sig.

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt på en toalett på Platens bar.

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt på en toalett på Platens bar.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-09-19 11:30

Strax efter klockan 01.00 på söndagen fick polisen kontakt med en kvinna i centrala Linköping som berättade att hon blivit utsatt för en våldtäkt inne på damtoaletten på Platens bar på Platensgatan. 

Klockan 01.15 samma natt grep polisen en 23-årig man som misstänkt för brottet. Han anhölls senare efter beslut av åklagare. 

På onsdagen ställdes 23-åringen inför häktningsdomaren i Linköpings tingsrätt. Åklagaren begärde honom häktad som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. 23-åringen nekade dock till brott och tingsrätten ansåg inte att misstankarna var tillräckligt starka för att häkta honom. 

– Tingsrätten hävde anhållandet, säger assistentåklagaren Linda Kyrö som leder förundersökningen. 

Misstankarna mot 23-åringen kvarstår dock trots att han nu är på fri fot. 

–  Utredning fortsätter, säger Kyrö. 

Polisen har på sin Facebooksida lagt ut en uppmaning till eventuella vittnen att höra av sig. Polisen skriver: "Vi söker kontakt med tjejer som ska ha befunnit sig på tjejtoaletten på Platens bar på Platensgatan någon gång mellan klockan 00– 01 natten mot söndag den 15 september. Om du var där och vid den tidpunkten såg en kille inne på tjejtoan vill vi att du tar kontakt med polisen." 

Av polisens inlägg framgår inte att det är en misstänkt våldtäkt som utreds. Linda Kyrö bekräftar dock att det rör sig om det aktuella fallet. 

Eventuella vittnen uppmanas att kontakta polisen på 114 14.  

Straffet för våldtäkt är fängelse i mellan två och sex år. 

Våldtäkten ska ha skett under natten till i söndags.
Våldtäkten ska ha skett under natten till i söndags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!