Planen för de båda är att växa tillsammans på den svenska marknaden och sedan ute i Europa. Elits har sedan länge profilerat sig inom olika typer av IT-drift och infrastrukturlösningar för stora företag med komplexa miljöer. Linköpingsföretaget har lagt särskild tonvikt vid att ta fram lösningar för att skydda olika organisationers data. Suse grundades i Tyskland och är en pionjär sedan tidigt 1990-tal med öppen källkod inom operativsystemet Linux. Öppen källkod handlar om mjukvaruverktyg som programutvecklare fritt kan anpassas och återanvändas utan att betala licensavgifter. Öppen källkod används ofta dynamiskt och framgångsrikt av IT-företag.

– I vårt samarbete kommer vi att stå för branschledande lösningar byggda på öppen källkod och Elits

för branschledande vägledning och expertis inom utveckling, implementering och drift på företagen, säger Daniel Byström, Partner executive på Suse i ett pressmeddelande.

Byström konstaterar att de har likheter med Mjärdeviföretaget:

– Elits har precis som vi en lång tradition av expertis inom Linux-baserad infrastruktur i komplexamiljöer och precis som vi tagit en ledande roll i att vägleda företag till rätt molnlösningar, säger Daniel Byström.

Med samarbetet ska företagen utveckla nya förenklade metoder att skydda data i molnet, men också stötta kunder med verksamhet utanför Sverige.

– Ett perfekt tillfälle för oss att arbeta tätare tillsammans med experterna på Suse. Även om vi ursprungligen kommer från olika håll så tänker vi lika på många plan, säger Börje Berg, försäljningschef på Elits i en kommentar.