– Vi kunde i alla fall gripa och lagföra en gärningsman. Det är en viktig sak för anhöriga och även för oss poliser för att bearbeta det här, säger Kristian Malzoff.
Halloweennatten 2013 innebar många larm till polisen och när Kristian Malzoff och kollegorna drog iväg i polisbilar mot Ljungsbro hade de först inte mycket information om vad som hänt. Under vägen kom fler uppgifter från kommunikationscentralen som stod i telefonkontakt med privatpersoner i Ljungsbro.
Bilarna under utryckning tog olika vägar fram till platsen. Hundpatrullen närmade sig från Björkö-hållet, Kristian Malzoff och hans kollega kom från Cloettahållet och vid brofästet valde han att upprätta en punkt att leda insatsen från.
Som polisinsatsledare fick han oavbrutet allvarlig och omfattande information som han på sekunder tvingades sortera och prioritera.
– Jag fokuserade på två saker: Jakten på gärningsmannen, och att samtidigt säkra alla sorters bevis vi kunde för förundersökningen.
Det stod snabbt klart att två personer var avlidna. Det tänkte Kristian Malzoff inte på - då.
– Man måste lägga alla tankar på anhöriga och att det är hemskt åt sidan för att kunna hantera det professionellt. Alla tankarna kom senare, efter att passet var slut. Situationen var ju helt absurd, säger han.
Kristian Malzoff tjänstgjorde också den 18 oktober 2004 då två personer mördades på Åsgatan i centrala Linköping. Ännu är ingen mördare gripen för de brotten.
– Det där är ett sår i poliskåren. I Ljungsbro kunde vi trots allt gripa en gärningsman. När vi åkte därifrån kunde jag ändå känna att det här har vi gjort så bra som vi bara kan, säger Kristian Malzoff.