Visserligen är skylten klar och även tillståndet för att sätta upp den. Men just nu finns inget kalkonkött till salu.
Ändå är Pia Jakobsson extra glad just nu. I torsdags fick det nya kalkonslakteriet godkänt av hälsoskyddskontoret.
- Det känns jätteskönt, säger Pia Jakobsson.
I ena uthuset trängs 200 snart slaktmogna kalkoner. De bamsiga fåglarna är snart uppe i sina 15 kg. De älskar att hacka. Näbbarna är jättevassa.
- Man får inte glömma att ta av sig ringen, annars hackar kalkonerna på den, säger Pia Jakobsson och pekar på sin guldring. Nu när de blivit 15 veckor får Björn gå ut till dem.
- De har vissa likheter med dinosaurier, säger Björn Jansson.
Kalkontupparna kommer daggamla till Perstorpet och i början måste de passas noga.
De nakenhövdade kalkonerna har ett kvackande läte. Dagligen får de nytt spån som de älskar att sprätta ut. De gillar inte att man pratar.
Om två veckor börjar slakten av årets första omgång. Den pågår i sju dagar. Varje dag den veckan åker Pia Jakobsson runt till kunder med kött, styckat, förpackat och prydligt märkt, för att kunna förpassas direkt till frysen.
I fjol skickade hon för första gången ut flygblad till de kringboende. Gensvaret blev enormt.
- De är roligt att åka ut med lådorna eftersom kunderna är så nöjda, säger hon.
Familjen på Perstorpet har hållit på med kalkonuppfödning i mindre skala i snart tio år. De har investerat mer och mer i verksamheten. Nästan allt har de gjort själva. Än är de inte färdiga.
En rök är inköpt och ska byggas upp till sommaren. En blivande gårdsbutik håller på att inredas. Pia Jakobsson har planer på korvar, patéer och annat. Hon hoppas kunna öppna butiken under året.
- Vi kompletterar varandra, säger Björn Jansson. Pia planerar många år framåt. Jag planerar över dan.
Båda betonar att de är mycket nöjda med den hjälp och det stöd som de har fått från miljö- och hälsoskyddskontoret. Att bygga upp ett slakteri så att produktionsgången blir den rätta låter kanske lättare än det är. De har gått många kurser och gjort åtskilliga studiebesök.
Pia Jakobsson suckar över pappersarbete, över allt som måste rapporteras in i minsta detalj. Men hon är angelägen om att allt ska bli rätt.
- Pappersarbetet kan trötta ut vem som helst. Men det finns inga genvägar.
Än så länge har 200 kalkoner fötts upp, till jul och till påsk. Men företaget kan växa eftersom plats finns för 500 fåglar.