Fiskspett med saffransris

Fisk på spett är lätt att grilla. Men var försiktig med starka marinader. Oftast räcker det med olja, salt och peppar.

Foto:

Lördagslyx2007-05-25 00:00

4 portioner

300 g lax

300 g rödspätta

100 g stora räkor

100g färska champinjoner salt och peppar

matolja

Till saffransriset:

2 msk smör

1 paket saffran

3 dl långkornigt ris

7,5 dl vatten

salt

Fräs smör och saffran i en kastrull. Tillsätt ris, vatten och en nypa salt. Koka som vanligt ris med locket på i 20 minuter.

Skär laxen i bitar med 2-3 centimeters sida. Dela rödspättafiléerna på längden och rulla hop med det som var skinnsidan inåt. Varva fisk, räkor och hela champinjoner på spett. Pensla med olja, salta, peppra och grilla spetten 3-4 minuter över fin glöd eller i ugnen med enbart övervärme. Vänd spetten flera gånger under grillningen. Serveras med saffransris, hollandaise- sås och blandad grön- sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!