Grekiskt lamm är gott

Lammstek, vitlök och fetaost är gott och mustigt på det där härliga sättet som vi lärt oss uppskatta på Greklandsresor.

Foto: Fotograf saknas!

LÖRDAGSLYX2007-05-23 00:00

800 g lammstek i skivor

salt

Till marinaden;

2 msk matolja

4 msk chilisås

1 msk vinäger

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin Till vitlökssmöret:

50 g smör

1-2 vitlöksklyftor

1 msk citronsaft

salt

persilja

Till serveringen:

fetaost

salladsgrönsaker

oliver

Blanda marinaden och pensla köttet. Blanda vitlökssmöret. Strimla sallad och skär övriga grönsaker i bitar. Lammkött är godast om det är lätt rosa mot mitten. Så blir det om man först grillar yta på ena sidan, vänder och sedan låter köttet ligga över värmen till dess små droppar av köttsaft tränger upp på ovansidan. Genomstekt kräver grillning någon minut till. Salta köttet när det är lyfts från grillen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!