– Vilken knasig gaffel! säger någon i publiken när Andreas Sebring får den att böjas och spreta åt olika håll mellan fingrarna.

Livet som magiker tar Kisabon och deltidsläraren runt i världen. I höstas var han i Las Vegas, till exempel. Och genom ett samarbete mellan Mjölby bibliotek, Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget uppträder han denna dag för både barn och vuxna på Skattegårdsgatan i östra Lundby.

– Magi är något som man skapar tillsammans. Det går inte själv, säger han.

Artikelbild

| Låna gärna. Litteratur om trollkonst fanns nära till hands efter uppträdandet.

Trollkonster eller mystik kan lätt avfärdas som fejk och humbug, men det kan också vara en nyckel till diskussioner kring djupare samhällsfrågor. I alla fall enligt Andreas Sebring.

– Jag tror att det är viktigt att man får bilda sin egen uppfattning om saker och ting. Det gäller även religion och tro. Många människor kommer till Sverige från andra länder och vi måste ha respekt för den tro som de har, säger han och fortsätter:

– Vi är ett väldigt sekulärt land. Därför är det viktigt att vi inte talar om för andra hur man ska tänka.

Mjölby bibliotek har under året fått pris och uppmärksammats på Bokmässan för "Bibblan på stan". Tanken med projektet är att nå grupper som inte vanligtvis tar del av verksamheten. Efter showen kunde publiken kolla in låneböcker som ställts upp i lokalen.

– Vi har fått in ett helt annat sätt att jobba på genom "Bibblan på stan". Och det kommer vi att fortsätta med, säger bibliotekschefen Anya Feltreuter.

Fotnot: På fredag klockan 11–12 anordnas ännu en gratisföreställning med Andreas Sebring, denna gång i Hyresgästföreningens lokal i Trojenborg i Skänninge.