Drygt 30 företag lockade med möjligheten till sommarjobb eller extraknäck under studietiden.

Det fick omkring 500 studenter att söka sig till mässan som är ett samarbete mellan Linköpings teknologers studentkår, Lintek, och Science Park Mjärdevi.

Fredrik Rundberg, näringslivsansvarig på Lintek, betonade att eftermiddagen i Creactives lokaler är ett sätt att minska avståndet mellan universitetet och teknikföretagen i Östergötland och kanske främst då i Mjärdevi.

Artikelbild

| Fredrik Rundberg och Julia Bjers tog emot och hälsade välkommen till rekryteringsmässan.

– Omkring 70 procent av alla studenter på universitetet kommer utifrån och många väljer att flytta när de är klara. Målet är att få fler att stanna kvar och söka jobb när studietiden är över.

Ett sommarjobb kan vara inkörsporten till en fast anställning längre fram, menade Julia Bjers, projektledare för Science Park Mjärdevi.

– Vem vet, drömjobbet kanske väntar bakom hörnet. Dessutom är chansen stor att företagen hittar personal med rätt kompetens.

Charlotta Hertzell, projektledare och affärscoach på företagsinkubatorn Lead, hade en pratstund med bland andra Lisa Nilsson och Jonas Herkevall som besökte mässan för att förhöra sig om eventuella sommarjobb.

Artikelbild

| Lisa Nilsson och Jonas Herkevall, till vänster, besökte Leads monter där Martina Hegestig och Charlotta Hertzell tog emot.

En våning ned, i gatuplanet, visade Petter Svartling, systemingenjör på ingenjörs- och designföretag ÅF, en självstyrande minibil som rönte stort intresse.

– Inte helt omöjligt att den här tekniken sitter i framtidens personbilar. Om fem eller tio år kan vi säkert se dom på våra vägar, funderade Svartling.