Mejeriföretaget Arla Foods vill bli ledande i Europa, men både svenska och danska mjölkbönder - som själva äger företaget - tycker att de får för dåligt betalt för mjölken.
När Arlas styrelse i oktober sänkte bondens pris per liter med 11 svenska ören och 8 danska protesterade bönderna via namnunderskrifter och talade om "upprorsstämning".
Det är 6 500 svenska och 7 100 danska mjölkbönder som äger den kooperativa mejeriföreningen Arla.
I fredags hälsades missnöjda svenskar välkomna till de danska mjölkproducenternas intresseorganisation. Tanken är att enade kunna ställa högre krav på Arlas ledning och styrelse.
Det är klart att företaget är väldigt påverkat av den här diskussionen. Just nu är det en väldig prispress på bönderna i både Danmark och Sverige, säger Hans-Åke Hammarström, Arlas svenska marknadschef.
Vi kan inte ha synpunkter på om svenska medlemmar går med i en dansk intresseförening, men vi hoppas att de som Arlas ägare ska göra sina röster höjda också inom Arla, säger han.
Enligt Hammarström försöker inte företagets ledning lägga lock på debatten.
Den kan dels handla om att vi varit dåliga på att förankra företagets väg, dels om att det faktiskt finns andra uppfattningar. Detta måste nu stötas och blötas på de medlemsmöten som hålls i januari.
Arla Foods ambition är att bli Europas ledande mejeriföretag. Hammarström anser att den aktuella debatten handlar om vilka strategier företaget ska använda för att nå dit. Här kan det, säger Hammarström, handla om att bönderna måste välja mellan ett optimalt pris i dag eller om fyra år.
Danskarna har också börjat kritisera Arla som näst intill monopolföretag med 93 procent av marknaden. Debatten startade för någon vecka sedan när mjölkpriset till storkök vid till exempel sjukhus höjdes över en natt med upp till 22 procent. En höjning Arla dock tvingades dra tillbaka efter massiv offentlig kritik.
Sju mejeriföreningar finns på den svenska marknaden:
Dansk-svenska Arla Foods med svenskt huvudkontor i Stockholm - 65,5 procent av marknaden.Skånemejerier i Malmö - 12,5 procent av marknaden.Milko i Östersund - 12,4 procent.Norrmejerier i Umeå - 5,7 procent.Falköpings mejeri - 2,0 procent.Gefleortens mejeri - 1,3 procent.Gäsene mejeri i Västergörland- 0,2 procent (tillverkar ost).Det finns runt 400 000 mjölkkor och 11 000 mjölkbönder som producerar omkring 3 300 000 ton mjölk per år.