Kooperativa Förbundet (KF) köper tillbaka den hälft av Internetbokhandeln Bokus som såldes till tyska mediejätten Bertelsmann 2000.
Om priset för aktieposten nu är lägre eller högre än när KF sålde den vill ingen av parterna avslöja.
När hälftenandelen såldes var det för att KF ville ha hjälp av Bertelsmann med en internationell expansion. Bokus blev också snabbt en del av det tyska bolagets globala nätverk Bol.com.
Men marknaden utvecklades inte som det var tänkt. I stället sprack IT-bubblan med följden att satsningarna på Bol uteblev. Sedan en tid har större delen av verksamheten stått på Bertelsmanns säljlista.
Vi kände att vi fick inget stöd av att vara i ett internationellt nätverk som dessutom monterades ned. Och Bokus tyckte vi var alldeles för bra för att släppa, säger Jerker Nilsson, vice vd för KF Media.
Så då vände vi på affären och sade att om ni inte vill ha Bokus så vill vi gärna det.
KF räknar med att Bokus kommer att sälja för cirka 100 miljoner kronor i år. Men resultatet för helåret 2002 kommer att bli en förlust, bland annat på grund av kostnader för neddragningar.
Men om man tittar månadsvis nu på slutet av året så är företaget lönsamt. Och vi räknar med att vi ska uppnå lönsamhet på helåret under nästa år.
Inga större förändringar av verksamheten väntar, enligt Jerker Nilsson.
Varumärket och självständigheten består. Bokus är ett väldigt bra komplement till övrig bokverksamhet som vi har, säger han.
Jerker Nilsson var 1997 med och grundade Bokus tillsammans med Kajsa Leander och Ernst Malmsten - som senare gjorde sig kända för modesajten Boo.coms uppgång och fall.
Bokus har i dag 17 anställda och huvudkontor i Malmö.