Det handlar om en byggnad på cirka 10 000 kvadratmeter och i bästa fall kan ett bygglov kunna ges redan efter byggnads- och räddningsnämndens nästa sammanträde 27 augusti.
En som applåderar etableringen är Mobilias centrumledare Peter Hansson som i egenskap av granne har fått bygglovshandlingarna för yttrande.
- Det är fantastiskt både för oss och Mantorp och oss om det här är sant. Mobilia omsätter nästan en halv miljard kronor och kommer det till 10 000 kvadratmeter finns möjligheten att utveckla Mobila till en framtida jättehandelsplats.
Peter Hansson är anställd av ett bolag som jobbar åt Mobilas norska ägare. Hans entusisam ska ses mot bakgrund av att det i Mobiliahuset, efter det norska ögarövertagandet tidigare i år, är offensiv satsning som gäller.
- Mobilia har upplevt både uppgång och nedgång, men de sista åren har inte varit så himla lyckade, säger Peter Hansson och syftar på fackhandelns utveckling, inte matjätten City-Gross som så sent som i år bekräftat sin framgångssaga genom att skapa ytterligare butiksyta.
Det pågår nu stora ansträngningar för att få fler affärer att etablera sig på Mobila. Blir det då också en stor extern etablering inpå Mobilas eget markområde ger det extra draghjälp enligt tesen att handel föder handel.
Hela bottenvåningen på Mobilia ska byggas om, ett arkitektföslag finns framtaget, och alla hyresgäster är uppsagda även om Peter Hansson vill ha kvar flertalet.
- Det är en ren praktisk sak att vi säger upp. Vi kanske vill flytta på någon några meter, säger Peter hansson.
Han säger att ett 50-tal stora handelskedjor har fått påstötningar från Mobilias sida.
- Det pågår nu ett jättearbete för att få rätt hyresgäster. Det räcker inte med att bara ha hyresgäster utan det måste också var en bra mix.
Han betonar också att bli intresset stort för att finnas med i ett uppfräschat Mobilia så finns också möjligheten att bygga nytt.