Det är företaget Livsmedelstillverkarna som tar över varumärke, maskiner, recept och kundkontakter, det vill säga inkråmet i företaget. Det sker genom ett förvärv från Eklunds chark i Linköping, som tog över Mantorpsköket 2017 efter en konkurs.
– Mantorpsköket har legat lite i dvala, men vi vill bygga upp och utveckla det, säger ägaren Per Lindqvist.
Som mest omsatte Mantorpsköket 50 miljoner på sina majonnäsbaserade varor. I den nivån räknar inte Per Lindqvist med att komma, men han vill även utveckla andra produkter, som räksallad, skagenröra och även korvar med egna recept.
– Huvudprodukten blir potatissalladen som är vida känd. Den har nog alla östgötar ätit, säger Per Lindqvist och tycker att den är bäst utan att kunna förklara vad som skiljer den från andra märken.
Under företaget Livsmedelstillverkarna i Linköping ligger även varumärket Korvgubbens. Under det namnet ska korvar och vissa såser ligga.
Mantorpskökets tidigare ägda fastighet och fabrik i Mantorp är inte inblandad i affären. Där huserar i dag grossistföretaget Den svenska matfabriken.
– Den lokalen kommer vi inte åt. Men vår fabrik i Linköping är väldigt bra och där ska vi köra igång 1 augusti, säger Per Lindqvist.
Per Lindqvist har ingen tidigare bakgrund i livsmedelsbranschen, förutom några restauranger i Spanien.
Han beskriver sig som en utpräglad företagare som satsar i olika branscher inom en helägd koncern med bas i Linköping. Sammanlagd omsättning omkring 200 miljoner.