Fyra små rätter på ägg

Ägg är huvudtemat för de rätter som Nylagat bjuder på så här veckan före påsk.

Från vänster: toddy, överbakad lax, kokt ägg utan skal samt gubbröra utan röra. FOTO: Mikael Lindh

Från vänster: toddy, överbakad lax, kokt ägg utan skal samt gubbröra utan röra. FOTO: Mikael Lindh

Foto:

MAT & DRYCK 20102010-03-30 00:00

Kocken Christian Svensson har lagat några aptitretare inför påsken. Kanske just detta passar din påskbjudning.



Toddy
3 äggulor
3 msk socker
3 dl mjölk
3 cl xanté

Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk och xanté.

Gubbröra
pumpernickel
2 st kokta potatisar
1 kokt ägg
sill
1 msk majonnäs
1 msk kaviar
gräslök
Arrangera gubbröran i ovan nämnda ordning.

Kokt ägg utan skal
Plasta passande form och knäck ett ägg i.
 Kör ugnen på 120grader i 12 minuter.
Plocka ur och garnera med creme fraishe.

Överbakad lax
4 skivor rökt lax
4 ägg
1 st rödlök

Lägg en laxskiva i passande form och knäck ett ägg över.
Baka i ugn på 120grader i 6 minuter.
Garnera med rödlök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!