Ananaschutney

Kombinationen vinäger och ananas ger en sötsur chutney som passar väldigt bra med grillat fläskkött.

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2008-11-24 16:33

1 ananas (cirka 1kg)

1 purjolök

1 msk rapsolja

2 msk honung

2 msk äppelcidervinäger

1 röd chili

saft av en apelsin

2 dl vatten

1 msk riven ingefära

1/2 tsk salt

Skala och dela ananasen. Ta bort den träiga kärnan i mitten och tärna fruktköttet fint. Finhacka purjolöken. Värm oljan i en gryta och lägg i det hackade. Fräs en kort stund och tillsätt sedan honung, vinäger, apelsinsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda i cirka 30 minuter. Smaka av med ingefära och salt. Låt chutneyn kallna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!