Ångbåtsbiff med blandad lök

Husmansklassiker i grilltappning.

Mat & dryck2008-11-20 20:43

4 personer

4 skivor utskuren biff

3 msk rapsolja

salt och svartpeppar

Till servering:

2 gula lökar

2 röda lökar

1 tsk kalvfond

2 dl vatten

smör

salt och peppar

Till grillningen:

1 torr enkvist med barr

1. Banka köttet med köttklubba. Det är speciellt viktigt vid tillagning av biff som lätt drar ihop sig och blir seg och hård om fibrerna inte slås sönder före grillning eller stekning. Blanda olja, salt och svartpeppar. Pensla köttet med blandningen och låt det ligga en stund innan grillning.

2. Skala och skiva löken. Stek löken med smör i panna. När den börjar få färg tillsätts kalvfond och vatten. Låt lökblandningen sjuda någon minut innan den smakas av med salt och peppar.

3. Grilla köttet 2 minuter på ena sidan i öppen grill. Lyft gallret och lägg in en torr enkvist i glöden, vänd biffarna och lägg på lock. Grilla, eller rök, andra sidan av köttet cirka 3 minuter.

Lägg upp och fördela lökblandningen med sky över. Garnera med persilja och servera stekt potatis och blandad grönsallad till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!