4 portioner, 25 minuter
600 g älgfärs
200 g fläskfärs
1 ägg
1 1/2 tsk szechuanpeppar (finns i asiatiska butiker)
5 enbär
1 tsk torkad rosmarin
salt
nymalen svartpeppar
4 skivor bacon
4 kvistar färsk rosmarin
1 tsk smör
olivolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda älg- och fläskfärs med ett ägg. Stöt szechuanpeppar, enbäroch rosmarin i en mortel och blanda i färsen tillsammans med salt ochpeppar.
Forma till fyra biffar.
Linda baconskivor runt kanterna på biffarna och fäst med vässaderosmarinkvistar. Hetta upp smör och lite olja i en stekpanna. Brynbiffarna hastigt runt om, även baconet. Efterstek i ugnen i tio minutereller tills biffarna är genomstekta utan att bli hårda.
Servera med kokt potatis, gröna bönor, rårörda lingon och eventuellt en skysås från stekpannan. Stekt svamp är också gott till.