Baconlindade älgfärsbiffar med szechuanpeppar

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2008-11-24 13:27

4 portioner, 25 minuter

600 g älgfärs

200 g fläskfärs

1 ägg

1 1/2 tsk szechuanpeppar (finns i asiatiska butiker)

5 enbär

1 tsk torkad rosmarin

salt

nymalen svartpeppar

4 skivor bacon

4 kvistar färsk rosmarin

1 tsk smör

olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda älg- och fläskfärs med ett ägg. Stöt szechuanpeppar, enbäroch rosmarin i en mortel och blanda i färsen tillsammans med salt ochpeppar.

Forma till fyra biffar.

Linda baconskivor runt kanterna på biffarna och fäst med vässaderosmarinkvistar. Hetta upp smör och lite olja i en stekpanna. Brynbiffarna hastigt runt om, även baconet. Efterstek i ugnen i tio minutereller tills biffarna är genomstekta utan att bli hårda.

Servera med kokt potatis, gröna bönor, rårörda lingon och eventuellt en skysås från stekpannan. Stekt svamp är också gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!