Balsamvinägermarinerad fläskytterfilé

Kaffe- & balsamvinägermarinerad fläskytterfilé med parmesanostpaj och ruccolasås

Mat & dryck2011-07-08 12:13

Recept:

Beräkna ca 200 g kött per portion om ni bara äter huvudrätt. Tänk på att dela den till filétjocklek.

Kaffe & balsamvinägermarinad

1 dl socker

1,5 dl espresso/starkt kaffe

0,5 dl balsamvinäger

2 tsk timjan

2 tsk grovmalen svartpeppar

olja

salt och peppar

Smält socker i kastrull. Tillsätt espresso, balsamvinäger och timjan. Salta och peppra.

Parmesanostpaj

Pajskalet:

3 dl mjöl

1,5 dl flytande margarin/fast margarin/smör

1 msk vatten

1 tsk salt

Fyllning:

1 bit parmesanost, 200 g

3 ägg

2 dl mjölk

3 cl gin

salt och peppar

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en bunke. Knåda ihop med händerna tills degen blir mjuk och formbar. Tryck ut i en pajform. Ett tips kan vara att förgrädda i fem minuter på 175 graders värme.

2. Riv parmesanosten och lägg i det förgräddade pajskalet. Blanda ägg och mjölk, krydda med gin, salt och peppar och häll över osten. Grädda i 175 grader tills pajen stelnat ca 30 min.

Ruccolasås

4 portioner

0,5 ask ruccolasallad

2 burkar crème fraiche

2 tsk honung

salt och peppar

Skölj ruccolasalladen och låt den rinna av i sil/durkslag. Finhacka eller mixa den.

Blanda försiktigt med crème fraiche, honung, salt och peppar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!