Recept:
Beräkna ca 200 g kött per portion om ni bara äter huvudrätt. Tänk på att dela den till filétjocklek.
Kaffe & balsamvinägermarinad
1 dl socker
1,5 dl espresso/starkt kaffe
0,5 dl balsamvinäger
2 tsk timjan
2 tsk grovmalen svartpeppar
olja
salt och peppar
Smält socker i kastrull. Tillsätt espresso, balsamvinäger och timjan. Salta och peppra.
Parmesanostpaj
Pajskalet:
3 dl mjöl
1,5 dl flytande margarin/fast margarin/smör
1 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning:
1 bit parmesanost, 200 g
3 ägg
2 dl mjölk
3 cl gin
salt och peppar
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en bunke. Knåda ihop med händerna tills degen blir mjuk och formbar. Tryck ut i en pajform. Ett tips kan vara att förgrädda i fem minuter på 175 graders värme.
2. Riv parmesanosten och lägg i det förgräddade pajskalet. Blanda ägg och mjölk, krydda med gin, salt och peppar och häll över osten. Grädda i 175 grader tills pajen stelnat ca 30 min.
Ruccolasås
4 portioner
0,5 ask ruccolasallad
2 burkar crème fraiche
2 tsk honung
salt och peppar
Skölj ruccolasalladen och låt den rinna av i sil/durkslag. Finhacka eller mixa den.
Blanda försiktigt med crème fraiche, honung, salt och peppar.