Charmigt familjärt

Trots många kunder är servicen snabb och smidig på Afrodite, det gillar Matkommissionen.Bild: ULRIK SVEDIN

Trots många kunder är servicen snabb och smidig på Afrodite, det gillar Matkommissionen.Bild: ULRIK SVEDIN

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2005-10-21 00:00

I januari fick restaurang Afrodite tillökning: en bardel med ingångfrån Klostergatan. Nu kan man välja mellan restaurangens solgula väggaroch sällskapsresemusik eller en mer intim miljö med röd vägg ochsofistikerad inredning.

Vi samsas med barnfamiljer och ketchupflaskor i den stora delen. Trots att det är mycket folk får vi snart beställa.

På Afrodite kan man pröva många olika smårätter. De har både enMezetallrik och grekisk förättstallrik för 85 kronor. På den liggerlagom seg friterad kalamari, rätt tråkig fetaost, söt och grilladsquash och bäst av allt: ljuvlig stekt halloumi. Upplägget på allatallrikar vi ser är den välbeprövade kombinationen sallad-gurka-tomat.

När vi ber om råd angående grekiskt vin rekommenderas vi Erotico.Går det att motstå för en matkommission på romantisk middag? Vibetvivlar först att vinet ska leva upp till sitt namn men det smakargröna äpplen och passar bra både till förrätt och svärdfisksouvlaki.

-- Man kan dricka två flaskor av det här vinet utan att bli bakfull, intygar en av kyparna.

Lamm äter man mycket i Grekland och Afrodites grillade lammkotletterär möra med vänlig smak. Svärdfisk souvlaki är fisk, tomat och lök påspett. Tyvärr är fisken alldeles för torr i kväll, kanske glömdes denkvar på grillen. Vi tycker inte att huvudrätterna är värda så mycketsom de kostar.

Till både lammet och svärdfisken får vi panerad squash och antingen fina pommes frites eller vitlökspotatis.

Till sist får vi ner honungssöt frasig baklava med vaniljglass ochvarsin kopp ljuvligt grekiskt kardemummadoftande kaffe. Efter matenflyttar vi till bakfickan. Där dricker vi farlig cypriotisk ouzo, bjudspå vindruvor och känner oss belåtna.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!