Chilimarinerad kalv med chipotlequesadilla och fetaostcrème
10 pers
2 kg kalvytterfilé
Ruccola till garnering
Quesadilla
600 g potatis
200 g mozzarella
3 msk olivolja
3 msk smör
chipotlepasta
2 st vetetortilla
Skala och koka potatisen. Tärna mozzarellan. Mosa potatisen och blanda i mozzarellan, smöret och olivoljan. Smaka av och blanda i chipotlen. Var försiktig, den är stark!
Lägg purén på den ena tortillan och lägg sedan den andra tortillan ovanpå. Skär i tårtbitar och grilla på båda sidor.
Marinad
4 msk sirap
4 msk soja
4 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
4 msk sesamfrön
1 msk chilipulver
1 st urkärnad finhackad chili
Skiva och banka eventuellt ut kalven lite. Blanda ihop marinaden. Lägg i köttet och låt marinera 1 timme. Tag upp köttet och grilla på båda sidor.
Mousse
300 g fetaost
4 dl crème fraiche
Smula sönder osten och vispa creme fraichen, blanda ihop.
Lägg quesadillan i botten på tallriken och sedan ruccolan ovanpå. Luta köttet emot och toppa med moussen.