Riktigt frisk sommarnubbe med inslag av citrus, men fjärran Sommargylling som bara doftar och smakar våtservett. Rätt torr och lite bitterljuvt slut.
Passar till: Matjes med färskpotatis, gräddfil, hackat hårdkokt ägg och dito röd- betor. Samt drivor av gräslök, förstås.
Kanonbra tyskt, det svenskklingande namnet till trots. Bra och frisk doft, lite kryddig smak med pigg syra. Drar åt det halvtorra men är torrt.
Passar till: Gravad och lätthalstrad lax i halvcentimeter tunna skivor med stuvad färskpotatis och en gnutta hovmästarsås. Himmelskt gott.
För priset ett av de allra bästa spanska rödvinerna med bra doft och generöst bussig men ändå karaktärsfull smak.
Flaskan bör öppnas minst en timme innan serveringen.
Passar till: Nästan allt i köttväg som läggs på grillen, bara det är lamm, oxe eller kraftigt kryddat fläskkött. Liksom motsvarigheterna med veggie-stuk.