2 cl vodka
2 cl blå Curaçao
2 cl Grand Marnier rouge
Champagne
Häll spriten i ett högt och smalt champagneglas. Fyll på med kylskåpskall champagne, helst torr. Dekorera med rött cocktailbär och en skiva stjärnfrukt.
Vargtass (hottar upp frostiga eller slumrande förhållanden)
6 cl vodka
Lingondricka
Slå vodkan över isbitar i ett highballglas (högt och ganska smalt). Fyll på med lingondricka. Dekorera gärna med lingonkvist, eller järnrik persiljekvist.
Green orange (för det redan varma hjärtat)
3 cl Absolut citron
3 cl Pisang Ambon
apelsinjuice
Slå spriten över is i ett stort highballglas. Fyll på med apelsinjuice. Garnera med apelsinskiva.
Dry Martini (Drajja, heart of the drinks)
6 cl gin
1 cl torr vermouth (eller gå bara sakta förbi med flaskan öppnad)
Rörs med is och silas i kallt glas. Serveras med två oliver. Förstås.
Alla recepten gäller en drink.