Christian Svensson som arbetar på Hotell Ekoxen är ny kock i 24Correns matprogram Nylagat. Han bjuder på enkel men luxuös torsk.
Christian Svensson bjuder på paella med skaldjur denna vecka i Nylagat
Rotsakspocherd torsk med persiljekräm och potatisstomp smaksatt med kumminfläsk
400 g blandade rotsaker
800 g torsk
2 dl crème fraiche
1 knippe persilja
800 g potatis
50 g smör
50 g rimmat fläsk
kummin
1 dl vitt vin
Gör så här:
Koka potatisen.
Skala o skär rotsakerna i stavar.
Portionera fisk i ca 200 g portioner.
Koka upp vin och 5 dl vatten tillsammans med rotsakerna. Låt koka tills de är nästan klara.
Lyft ur.
Lägg i fisken och koka upp. Dra åt sidan efter en minut.
Ta lite av spadet och mixa med persiljan. Tillsätt crème fraichen. Salta och peppra.
Smält smöret och tillsätt strimlat fläsk o kummin.
Mosa potatisen med en visp och tillsätt fläskblandningen.
Servera