4 pers
125 g vit choklad
½ dl grädde
125 g ljus choklad
3/4 dl grädde
125 g mörk choklad
1½ dl grädde
Citrussallad:
2 apelsiner
1 blodgrape
1 lime
eventuellt lite socker
Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i 3 olika bunkar med grädden. Smält i mikro eller i vattenbad. Rör slätt och börja med att hälla den mörka chokladen i en plastad lämplig skål eller form. Ställ svalt en stund så det hinner stelna. Fortsätt sedan med den vita chokladen och upprepa samma procedur. Avsluta med den ljusa chokladen.
Skär upp fina skivor -- bitar -- innan serveringen. Använd en varm kniv (skölj i varmvatten!) för att få så vackra skivor som möjligt.
Skala citrusfrukterna med en kniv och skär ut "filéerna" ur klyftorna. Håll till över en bunke så att all saft samlas i den. Blanda de nu helt hinnfria citrusklyftorna och fördela salladen på 4 tallrikar med den skivade chokladterrinen.
Man kan bränna av chokladen snabbt med en spritbrännare för att få den chokladen vackert glansig. Samma resultat får man om desserten får stå framme i rumsvärmen en liten stund innan serveringen.