Favorit i repris: Kladdrabarberkaka

Ett av många rabarberrecept i vårens matbilaga, som särskilt många läsare efterfrågat. Varsågod: Lena Lilliehorns kladdrabarberkaka!

Mat & dryck2008-11-24 17:46
Kladdrabarberkaka

2 ägg

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2,25 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

5 dl rensad, skalad rabarber i bitar

en nypa kardemumma, en nypa vaniljsocker

smör

Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner det i äggröran. Häll i en smord ugnsform och bred ut så att det blir ett tunt lager. Strö ut rabarbern ovanpå och strö över lite kardemumma och vaniljsocker. Hyvla smöret tunt över hela smeten.

Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Sikta över florsocker om du vill ha den extra snygg. Äts bäst med sked, eftersom den blir kladdig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!