Favorit i repris: Krispiga kolakakor

Recept på skurna kolakakor efterlyste läsaren Åsa. Det tog lite tid - men till slut lyckades vi hitta ett...

Mat & dryck2008-11-13 10:48
Krispiga kolakakor

Ca 70 st

5 dl vetemjöl

200 g smör eller margarin

2 dl strösocker

1 1/2 msk ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

Gör så här:

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt sirap och arbeta raskt ihop till en deg.

Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta till längderna lite.

Grädda längderna i 175 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter eller tills de har fått lite färg.

Skär de varma längderna i sneda bitar och låt kakorna kallna. Kakorna går bra att att frysa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!