Favorit i repris: Vaniljgräddpudding

Det här receptet har önskats i repris av Gita i Ljungsbro. Efterrätten är en del av en middag som kockeleverna på Dackeskolan i Mjölby fick i uppdrag att laga av Hadahlsakademien i februari 2005.

Mat & dryck2008-11-20 13:50

I länken här intill hittar ni hela artikeln om middagen som pdf-dokument.

Curacaomarinerad apelsinsallad med vaniljgräddpudding och knäckflarn

VANILJGRÄDDPUDDING

4 pers

1 dl mjölk

3 dl grädde

3 blötlagda gelatinblad

0,5 dl socker

1 vaniljstång delad på längden

Tillagning:

Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Blanda i gelatinet och häll upp i portionsformar eller glas.

CURACAOMARINERAD APELSINSALLAD

4 port

4-6 st apelsiner

1/2 msk nejlikor

1 tsk kanel

1/2 dl socker

vatten

3cl curacolikör

Filea apelsinerna eller skär dem i skivor men ta bort så mycket vitt som möjligt. Lägg apelsinerna i en kastrull. Täck över med vatten och lite till. Krydda med socker, kanel och nejlikor. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaksätt med curacolikör.

KNÄCKFLARN

4 pers

25 gr smör

25 ge farinsocker

25 gr sirap

25 gr vetemjöl

Smält smör, farinsocker och sirap i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt mjöl och blanda till jämn smet, rulla i längder, skär i bitar och lägg på smord plåt. Gräddas i ugnen tills flarnen har fått färg ca 3-4 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!