I länken här intill hittar ni hela artikeln om middagen som pdf-dokument.
VANILJGRÄDDPUDDING
4 pers
1 dl mjölk
3 dl grädde
3 blötlagda gelatinblad
0,5 dl socker
1 vaniljstång delad på längden
Tillagning:
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Blanda i gelatinet och häll upp i portionsformar eller glas.
CURACAOMARINERAD APELSINSALLAD
4 port
4-6 st apelsiner
1/2 msk nejlikor
1 tsk kanel
1/2 dl socker
vatten
3cl curacolikör
Filea apelsinerna eller skär dem i skivor men ta bort så mycket vitt som möjligt. Lägg apelsinerna i en kastrull. Täck över med vatten och lite till. Krydda med socker, kanel och nejlikor. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaksätt med curacolikör.
KNÄCKFLARN
4 pers
25 gr smör
25 ge farinsocker
25 gr sirap
25 gr vetemjöl
Smält smör, farinsocker och sirap i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt mjöl och blanda till jämn smet, rulla i längder, skär i bitar och lägg på smord plåt. Gräddas i ugnen tills flarnen har fått färg ca 3-4 minuter.