Fläskkarré med timjansky

Smak av Provence är aldrig fel!

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:42

Fläskkarré med timjansky

4 personer

4-8 skivor fläskkarré

färsk timjan

Till marinaden:

5 msk rapsolja

3 msk soja

2 msk vinäger

1 msk ljus fransk senap

2 tsk rosmarin

1/2 tsk hackad timjan

1 kryddmått mald ingefära

1 kryddmått paprikapulver

Till förkokningen (om man vill):

1 msk koncentrerad kalvfond

2 msk marinad

Till timjanskyn

2 dl rött vin

1 dl vatten

1 msk koncentrerad kalvfond

1 msk grovhackad, färsk timjan

maizena till redning

1. Blanda marinaden. Pensla marinaden på köttet alternativt lägg köttet i en kastrull, slå på 1 msk kalvfond och 2 msk marinad samt vatten så det täcker och förkoka köttet 4-5 minuter. Därefter slås vattnet bort och köttet marineras som vanligt.

2. Koka upp vin, vatten och kalvfond till skyn. Tillsätt grovt hackad timjan och red lätt med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och sila.

3. Grilla köttet över fin glöd. Förkokt kött är klart när det har fin färg, annars får man räkna med 3-4 minuter per sida. Avsluta med att strö över grovt hackad färsk timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!