Fräsch potatissallad till vårens lätta luncher

Vårpicknick eller en lätt måltid hemma?Det är lätt att falla för enkelheten meden köpt potatissallad, bröd och någrafärska grönsaker. Men potatissalladen,hur kul är den egentligen?

Fräscht. Potatissallad brukar normaltvara tyngd av majonnäs. Här en betydligtlättare variant med mycket grönsaker.Bild: DAN STRANDQVIST

Fräscht. Potatissallad brukar normaltvara tyngd av majonnäs. Här en betydligtlättare variant med mycket grönsaker.Bild: DAN STRANDQVIST

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2004-05-06 08:06

Det finns trots allt bättre alternativ på samma tema. En sallad med färsk, kokt potatis, spröda grönsaker och en mild senapsdressing av gammalt snitt till exempel.
Salladen kan ätas som ensamrätt med bröd, eller serveras till grillade zucchini eller majskolvar. Dressingen är en urgammal svensk salladsdressing som görs på hårdkokt äggula som mosas med fransk senap och blandas ut med grädde. Len som sammet och precis så varsamt kryddad som de späda grönsakerna tål för att inte bli utkonkurrerade.

Potatissallad
4 personer
20-25 små färska potatisar
100 g haricots verts (eller andra bönor)
100 g broccolibuketter
1 huvud isbergssallad
1/2 huvud rossisallad
100 g färska champinjoner
1 knippa rädisor
6 små lökar
Till dressingen:
1 hårdkokt äggula
1 msk ljus fransk senap
2 dl grädde
salt

1. Borsta och koka potatisen. Ge bönor och broccoli ett uppkok. Slå av vattnet och låt allt svalna.
2. Strimla salladen och skär svamp och rädisor i bitar. Dela lökarna på längden. Blanda till sist ned potatis, broccoli och bönor.
3. Mosa den hårdkokta äggulan i en skål. Tillsätt senap och blanda sedan ut med grädde. Smaka av med salt.
4. Lägg upp salladen på tallrikar och ringla dressing över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!