Förr var det vanligt att blanda rester av potatismos med vetemjöl och steka plättar som serverades med lingonsylt. Här utvecklar vi receptet något. Använd örter som smaksättning. Persilja, timjan eller basilika, ta vad du har.
- Potatis- och örtbiffar
- 4 personer
- 6-8 kalla, kokta potatisar
- 3 msk vetemjöl
- 1 morot
- 1 liten röd lök
- 3 msk finhackad persilja, timjan eller annan örtkrydda
- 1 kryddmått svartpeppar
- 1/2 tsk örtsalt eller vegetarisk buljong i pulverform
- smör eller margarin till stekning
- 1. Riv den kalla, kokta potatisen fint på rivjärn. Skala och finhacka morot och rödlök med kniv eller i matberedare. Skölj och finhacka örtkryddan.
- 2. Blanda samman allt och smaksätt med peppar och örtsalt, alternativt vegetarisk buljong i pulverform.
- 3. Forma biffar och stek dem en dryg minut på vardera sidan i smör eller margarin. Serveras med blandad sallad och eventuellt lite olivolja. (TT Spektra)