Grillad ananans med sällskap av vanilj

Sista receptet ut i 24Correns serie Nylagat är en varm ananas med rom- och vaniljtoner.

Foto:

Mat & dryck2010-05-31 13:20

Grillad ananas med romglaze och vaniljmascarpone

Romglazad ananas

1 st ananas

1 dl mörk rom

2 krm mald kardemumma

100 g smör

1 dl råsocker

Blåbär till garnering

Koka ihop rom, kardemumma, smör och socker till en siraps konsistens. Skär bort skalet på ananasen och ta bort stocken i mitten på ananasen. Skär den i skivor och pensla med glazen. Grilla.

Servera med mascarponen och pistageflarn, garnera med blåbär.

Vaniljmascarpone

4 pers

2 äggulor

2 msk strösocker

½ vaniljstång

250 g mascarpone

Vispa gulor, socker och vaniljstång tills sockret smält. Lägg i mascarponen och vispa tills det tjocknat. Sätt i kylen.

Pistageflarn

50 g vetemjöl

50 g florsocker

50 g äggvita

50 g rumstempererat smör

Pistagenötter

Blanda allt utom nötterna, det skall bli en jämn smet. Hacka nötterna. Bred ut smeten på bakmattor, och strö nötterna över. Grädda i 175 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!