Grillad ananas med romglaze och vaniljmascarpone
Romglazad ananas
1 st ananas
1 dl mörk rom
2 krm mald kardemumma
100 g smör
1 dl råsocker
Blåbär till garnering
Koka ihop rom, kardemumma, smör och socker till en siraps konsistens. Skär bort skalet på ananasen och ta bort stocken i mitten på ananasen. Skär den i skivor och pensla med glazen. Grilla.
Servera med mascarponen och pistageflarn, garnera med blåbär.
Vaniljmascarpone
4 pers
2 äggulor
2 msk strösocker
½ vaniljstång
250 g mascarpone
Vispa gulor, socker och vaniljstång tills sockret smält. Lägg i mascarponen och vispa tills det tjocknat. Sätt i kylen.
Pistageflarn
50 g vetemjöl
50 g florsocker
50 g äggvita
50 g rumstempererat smör
Pistagenötter
Blanda allt utom nötterna, det skall bli en jämn smet. Hacka nötterna. Bred ut smeten på bakmattor, och strö nötterna över. Grädda i 175 grader.