Grillad frukt med ricottaost

Att droppa några skalade frukter på gallret och låta dem mjukna i värmen är inget nytt för den som grillar ofta och mycket. Men att bjuda dem med italiensk ricottaost kanske får en och annan att lyfta på ögonbrynen.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:44

4 personer

1 färsk ananas

1 liter färska jordgubbar

2 fasta bananer

Till serveringen:

några matskedar kyld ricottaost

2 msk flytande honung

4 sockerbitar

1 bit mörk choklad

citronmeliss

1. Skala och skär ananasen i knappt två centimeter tjocka skivor. Skala och klyv bananerna på mitten. Dela jordgubbarna i halvor tvärs genom fästet. Grilla frukten över inte alltför stark värme. Lägg upp den grillade frukten på tallrikar.

2. Droppa över lite flytande honung. Krossa sockerbitarna i mortel och strö krosset över. Avsluta med att riva mörk blockchoklad över hela uppläggningen och dekorera med citronmeliss.

3. Lägg några klickar iskall ricottaost på varje tallrik och servera bums.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!