4 personer
1 ananas
2 mangofrukter
1 msk rapsolja
Till kokosparfaiten:
4 äggulor
1 vaniljstång
2 msk florsocker
3 cl kokosrom (eller 5 cl kokosmjölk)
3 dl vispad grädde
ev. jordgubbar för dekoration
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de små, svarta fröna. Lägg dem i rostfri kastrull tillsammans med äggulor och socker. Värm mycket försiktigt under kraftig vispning till dess massan blir trögflytande.
2. Ta kastrullen från värmen. Låt den svalna något. Vispa grädden. Slå lite kokosrom i smeten och vänd ner grädden med sked så luftigheten bibehålls. Fyll små portionsformar och täck med plastfilm. Ställ i frys. Parfaiten är klar efter cirka 4 timmar.
3. Skiva och dela ananasen och skär skivor av mangon. Pensla frukternas ytor med rapsolja innan de läggs på grillen. Lägg upp på tallrikar tillsammans med parfaiten och garnera gärna med jordgubbar.