4 personer
600 g marulksfilé
olivolja med citronsmak
salt och vitpeppar
1 knippa färsk, grön sparris
Till citronpannacottan:
2 dl kokbar yoghurt, ca 10 % fetthalt
1/4 tärning fiskbuljong
1 tsk olivolja med citronsmak
1/2 tsk finrivet citronskal, endast det gula
1 gelatinblad
Till serveringen:
flingsalt
kokt färskpotatis
citron
dill
1. Citronpannacottan måste göras minst 4 timmar i förväg. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp yoghurten, tillsätt finfördelad fiskbuljong från tärning och olivolja med citronsmak.
2. Riv bort det yttersta gula skalet från en citron. Vänd ner en halv tesked rivet citronskal och det urkramade gelatinbladet. Fyll små formar med smeten och ställ kallt så de stelnar.
3. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten.
4. Dela marulksfilén i portionsbitar som penslas med olivolja, gärna med citronsmak. Salta och peppra fisken mycket varsamt. Grilla fiskbitarna stående på högkant, cirka 3 minuter per sida. Låt sparrisen följa med på grillgallret efter det att fisken vänts.
5. Lägg upp sparrisen på tallrikar och placera fisken ovanpå. Droppa lite olivolja med citronsmak över fisken, strö på flingsalt och garnera med citronpannacotta, citron och dill. Kokt färskpotatis är nog bästa tillbehöret.