Grillad marulk med citronpannacotta och grön sparris

Härlig sommarrätt med överraskande tillbehör.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:42

4 personer

600 g marulksfilé

olivolja med citronsmak

salt och vitpeppar

1 knippa färsk, grön sparris

Till citronpannacottan:

2 dl kokbar yoghurt, ca 10 % fetthalt

1/4 tärning fiskbuljong

1 tsk olivolja med citronsmak

1/2 tsk finrivet citronskal, endast det gula

1 gelatinblad

Till serveringen:

flingsalt

kokt färskpotatis

citron

dill

1. Citronpannacottan måste göras minst 4 timmar i förväg. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp yoghurten, tillsätt finfördelad fiskbuljong från tärning och olivolja med citronsmak.

2. Riv bort det yttersta gula skalet från en citron. Vänd ner en halv tesked rivet citronskal och det urkramade gelatinbladet. Fyll små formar med smeten och ställ kallt så de stelnar.

3. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten.

4. Dela marulksfilén i portionsbitar som penslas med olivolja, gärna med citronsmak. Salta och peppra fisken mycket varsamt. Grilla fiskbitarna stående på högkant, cirka 3 minuter per sida. Låt sparrisen följa med på grillgallret efter det att fisken vänts.

5. Lägg upp sparrisen på tallrikar och placera fisken ovanpå. Droppa lite olivolja med citronsmak över fisken, strö på flingsalt och garnera med citronpannacotta, citron och dill. Kokt färskpotatis är nog bästa tillbehöret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!