Grillad portabello med quinoasallad och blomkålscrème

Mat & dryck2011-07-29 18:59

Grillad portabello

4 portabello, stora

3 msk olja av god kvalitet

Salt och peppar

Skär bort en bit av foten på svampen. Pensla hela svampen med olja och strö över kryddor innan grillning.

Grilla i ca 10-12 min på varje sida av portabellon.

Quinoasallad:

Quinoa kommer från Anderna där den var en av inkaindianernas stapelvaror. Precis som bovete är den en ört och inte ett sädesslag. Den är släkt med spenat och rödbeta. Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen. Samtidigt är fetthalt och GI lågt. Det kan användas på samma sätt som ris och är dessutom utmärkt kall i sallader.

4 portioner

1/2 citron, saften

2 msk olja

Salt och peppar

1 ask cocktailtomater, blandade färger

1 paprika, valfri färg

1 rödlök, skivad

1/2 zucchini, grön i tärningar

Koka fyra portioner quinoa enligt anvisningarna på paketet. Gör en vinägrett av citronsaft, olja, salt och peppar blanda det i quinoan.

Blanda ner de skurna grönsakerna.

Blomkålscrème

1 blomkål (ca 300g)

1,5 dl grädde

Salt och peppar

Dela blomkålen på mitten, skär bort stocken och bladen. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i kastrull. Häll på grädde och koka mjukt ca 15 min. Krydda med salt, peppar. Mosa lite innan till puré eller mixa slätt med stavmixer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!