4 personer
1 färsk ananas
2-3 äpplen
2-3 majskolvar, förkokade
2-3 paprikor, gärna olika färger
4 färska, gula lökar
1 zucchini
Till marinad:
1 dl rapsolja
3 msk chilisås
1 tsk indonesisk, söt soja
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
några droppar liquid smoke
Till servering:
blandad sallad
1. Blanda rapsolja, chilisås, soja, senap, pressad vitlök och några droppar liquid smoke till marinaden. Stöt rosmarin i mortel innan kryddan tillsätts marinaden.
2. Skär bort skalet från ananasen. Skiva frukten grovt. Dela äpplena i stora klyftor. Skär majskolvarna i tjocka skivor, paprikorna i klyftor, löken i halvor och zucchinin i skivor. Pensla allt med marinad, men spara lite till efterpensling. Börja att grilla grönsakerna som behöver några minuter extra. Vänd grönsakerna efter 3-4 minuter och lägg på frukten. Efter ett par minuter till vänds frukten.
3. Arrangera blandad sallad på tallrikar. Lyft frukt och grönsaker från grillen och pensla med resterande marinad.