Grillad sallad

En sallad på BBQ-vis i vackra färger.

Foto:

Mat & dryck2008-11-20 20:44

4 personer

1 färsk ananas

2-3 äpplen

2-3 majskolvar, förkokade

2-3 paprikor, gärna olika färger

4 färska, gula lökar

1 zucchini

Till marinad:

1 dl rapsolja

3 msk chilisås

1 tsk indonesisk, söt soja

1 msk fransk senap

1 vitlöksklyfta

1 tsk rosmarin

några droppar liquid smoke

Till servering:

blandad sallad

1. Blanda rapsolja, chilisås, soja, senap, pressad vitlök och några droppar liquid smoke till marinaden. Stöt rosmarin i mortel innan kryddan tillsätts marinaden.

2. Skär bort skalet från ananasen. Skiva frukten grovt. Dela äpplena i stora klyftor. Skär majskolvarna i tjocka skivor, paprikorna i klyftor, löken i halvor och zucchinin i skivor. Pensla allt med marinad, men spara lite till efterpensling. Börja att grilla grönsakerna som behöver några minuter extra. Vänd grönsakerna efter 3-4 minuter och lägg på frukten. Efter ett par minuter till vänds frukten.

3. Arrangera blandad sallad på tallrikar. Lyft frukt och grönsaker från grillen och pensla med resterande marinad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!