Recept:
Vildsvinskarré:
Grilla karrén med benet kvar och använd en apelsinglaze på slutet av grillningen. Servera med morotstzatziki och potatissallad av färskpotatis.
Apelsinglaze:
3 apelsiner, rivet skal och saft
0,5 lime, rivet skal och saft
0,5 dl flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk svartpeppar, krossad.
Koka skal och saft tills två tredjedelar av vätskan återstår. Tillsätt honung och vitvinsvinäger. Rör ner peppar.
Potatissallad med färskpotatis och dijonsenap:
500 g färskpotatis, kokt med skal.
1 rödlök i skivor
30 g sockerärtor, strimlade.
3 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3/4 dl olja
salt och svartpeppar
Koka potatisen och låt svalna helt. Dela varje potatis i fyra delar.
Tillsätt oljan i dijonsenapen, lite i taget och under vispning. Krydda sedan med vitvinsvinäger, salt och peppar. Häll blandningen över potatisen och blanda runt försiktigt. Blanda även i rödlök och sockerärtor.
Morotstzatziki:
4 portioner.
3 morötter (ca 300 g)
2 vitlöksklyftor (eller efter smak)
2 msk olivolja
2 dl matlagningsyoghurt.
salt och peppar
Skala morötterna och skiva vitlöken. Fräs detta i olivolja tills moroten blir mjuk utan att ta färg. Det går att ta mer vitlök, den frästa vitlöken ger inte så stickig smak. Låt svalna. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.