Hamburgare med chili

Hemgjorda burgare med sting

MAT & DRYCK2008-11-20 20:42

4 personer

400 g nötfärs

200 g mager fläskfärs

3 msk vetemjöl

1 msk lökpulver

1 msk finhackad chili, styrka efter smak

salt

Till servering:

hamburgerbröd

blandade grönsaker och lökar

1. Blanda nöt- och fläskfärs med lökpulver i en skål.

2. Finhacka chilin och blanda ner hacket i färsen. Tillsätt vetemjölet som gör färsen kompakt och hållbar för att klara grillningen och eventuellt salt. Forma fyra runda bollar som trycks ut mot skärbrädan till hamburgare med drygt 2 centimeters tjocklek.

4. Grilla hamburgarna över fin glöd. En minut per sida utan lock så att de får yta. Sedan 3-4 minuter under lock inte direkt över glöd. Rosta bröden hastigt på grillen och lägg ihop hamburgarna med en rejäl dos av sallad och lök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!