Helgrillad laxfilé med kall senaps- och pepparrotsdressing
4 personer
600 g laxfilé med skinnet kvar, helst från mittbiten
3 msk rapsolja
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk grönpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk svartpeppar
saften av en limefrukt
1/2 tsk salt
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk fransk senap
1 msk färskriven pepparrot
några matskedar vatten
1. Stöt pepparkornen och blanda marinaden som penslas på fiskens köttsida. Låt marinaden dra in under en halvtimme eller mer.
2. Blanda dressingen. Justera konsistensen med vatten.
3. Se till att grillen har fin glödbädd. Lägg fisken med köttsidan nedåt på väl rengjort galler. Lyft in gallret när glöden är fin och grilla 3-4 minuter. Lyft bort gallret och vänd fisken. Därefter grillas fisken 6-8 minuter eller till dess den är klar. Grilltiden varierar beroende på fiskens tjocklek.
4. Skär loss fisken från skinnet och servera den med kall dressing, salladsgrönsaker och kokt färskpotatis.