Söndag: Mexikansk kyckling chili och avocadosås
Mixa 2 st avocado, 20 gr färskost örter och 1/2 pressad lime. Tillsätt 1/2 msk hackad chili, 1/2 msk honung och salt. Servera med tandoori kryddad kycklingfilé, ris och tortillas.
Måndag: Färxsbiffar med krämiga citrusmorötter
Gör en färssmet och forma till runda biffar. Stek på medelvärme. Skär morötter i skivor, Koka upp matlagningsgrädde och red av. Lägg i morötterna och hackad gul lök, låt sjuda i 5-10 min. Smaka av med koncentrerad apelsinjuice och pressad lime. Salta och peppra. Servera med kokt potatis.
Tisdag: Stekt fisk med äpple och currysås
Rör ihop crème fraiche och orientalisk curry med mango chutney och strimlat äpple. Servera till panerad stekt fisk och kokt potatis.
Onsdag: Falupanna
Skär falukorv i grova strimlor och purjolök i fina strimlor. Hacka tomater och äpple. Lägg grönsakerna i en ugnsform, fördela korven över. Rör samman grädde och senap, häll över korven. Servera med ris och sallad.
Torsdag: Nässelsoppa
8 portioner
Skölj 2 l nässlor, lägg ner dem i rikligt med kokande vatten (lättsaltat). Häll av vattnet och hacka nässlorna i matberedare eller mixer. Smält margarin i en kastrull, rör ner ca 5 msk mjöl och späd med 2 l buljong grönsak eller hönsbuljong. Tillsätt 4 dl grädde. Lägg i nässlorna, koka några minuter. Smaksätt med salt , peppar och hackad gräslök. Servera med ägghalvor och ett gott bröd.
Fredag: Kasslerpasta
Koka pasta, lägg i en form. Strimla kassler och fräs i en kastrull, tillsätt grädde och ketchup. Låt koka upp. Bred ut krossad ananas på pastan, häll såsen över,toppa med gratängost. Gratinera tills det får fin färg. Servera med sallad.