Söndag: Dillkött på klassiskt vis
Lägg tärnad kalvbog i vatten så att det täcker. Tillsätt lök i klyftor, salt, svartpepparkorn, lagerblad, dillkvistar. Sjud tills köttet är mört, Sila buljongen, red av med mjöl utrört i vatten. Vispa ner grädde, smaksätt med ättiksprit och socker. Lägg i hackad dill innan servering.
Måndag: Pepparrotsgratinerad blomkål med stekt falukorv
Koka blomkål i bitar knappt färdig, lägg i en form. Koka upp 2 delar grädde, 2 delarmjölk och 1 grönsaksbuljongtärning. Red av. Rör i riven pepparot, häll såsen över blomkålen och strö riven ost över. Gratinera i ugn 15-20 min 250 grader. Servera med stekt falukorv.
Tisdag: Citronfisk
Lägg fiskblock i en form, krydda med salt, peppar, citronsaft och skal av en citron. Strö strimlad purjolök över. Rör ut matlagningsgrädde med lite potatismjöl och häll över fisken. Strö på lite riven ost. Gratinera i 150 grader ca 30 minuter. Servera med kokt potatis eller mos.
Onsdag: Pasta med vitlök och broccoli
Koka upp matlagningsgrädde och tillsätt vitlöksost (färskost). Rör ner broccolibuketter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med färsk pasta.
Torsdag: Ädel champinjonsoppa
Gör en champinjonsoppa på pulver, koka upp, tillsätt crème fraiche och riven ädelost. Fräs strimlad bacon, strimlad purjolök och grovt riven morot. Tillsätt fräset i soppan. Servera ett gott varmt bröd till.
Fredag: Biff med fuskbéarnaise
Blanda 4 dl crème fraiche med 4 tsk fransk senap, 6 krm dragon, salt och peppar. Stek biffarna ca 3 min på varje sida i het panna. Servera med såsen, stekt potatis och en fräsch sallad.