Kycklingfilé har blivit svenska folkets favoritråvara. Men till skillnad från fågel med skinnet kvar är det inte mycket smak på filéerna. Tuff kryddning är att föredra, exempelvis med thailändsk chilisås. Här blandas den starka såsen med färdig tomatsoppa vilket ger en lätt asiatisk prägel på maten.
Nötter i mat är gott, men försäkra dig om att alla runt bordet verkligen tål nötter innan pannan sätts på bordet.
Kycklingpanna för 4 personer
- 400 g kycklingfilé
- 1/2 tsk thailändsk röd curry
- 1 kryddmått mald koriander
- 1 tesked tomatflakes (finns på kryddhyllan)
- 100 g färska champinjoner
- 1 gul lök
- 100 g broccolibuketter
- 50 g cashewnötter
- 3 dl tomatsoppa
- 1 dl thailändsk chilisås
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- salt och vitpeppar
- rapsolja
1. Strimla kycklingköttet. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna och dela broccolin i små buketter.
2. Hetta upp en panna och fräs kyckling och lök med thailändsk röd curry. Efter en stund, när kycklingen inte längre ser rå ut, tillsätts svamp och nötter. Krydda med koriander och tomatflakes. Rör om försiktigt och tillsätt tomatsoppa, thailändsk chilisås och koncentrerad kycklingfond.
3. Droppa i små broccolibuketter, som bara behöver någon minut i den heta pannan för att bli lagom krispiga. Smaka av med salt och, om det behövs, lite vitpeppar. Servera med ris. (TT Spektra)