I Simons panna: Blinier med löjrom

Säsongen för löjfiske har startat, och Simon Laiti firar med en blini.

Foto:

MAT & DRYCK2011-10-10 15:24

Blinier med Kalix löjrom

(ca 25 stycken blinier)

10 g jäst (ca 2 tsk)
2,5 dl ljummen mjölk
1,5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl/rismjöl
0,75 dl gräddfil
1 äggula
1 äggvita
1 krm salt

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät. Låt jäsa 30 minuter. Vispa äggvitan hård. Blanda försiktigt ner den i smeten. Grädda i plättlagg.
Servera med Kalix löjrom, gräddfil och finhackad lök, dekorera med en dillkvist.

Lycka till!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!