Frukt- och nötbröd med druvkompott och kanderade nötter
Bröd
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
4 dl blandade torkade frukter och nötter
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter fil
½ dl olja
2 dl mörk sirap
Blanda det torra ingredienserna. Rör ner olja och sirap samt fil. Blanda sist i salt.
Baka av i smorda formar 175 grader i ca 50 min eller innertemp på 95 grader.
Pensla det nybakta brödet med smält smör.
Druvkompott
200g kärnfria röda vindruvor
2 msk socker
1 dl moscatelvin alt sött dessertvin
200g kärnfria gröna druvor
Dela druvorna i hälften och kamelisera i socker, tillsätt dessertvinet och låt koka in.
Mixa allt samman i krukmixer till slät pure.
Dela ner gröna druvor och blanda i puren.
Kanderade nötter
100 g blandade valfria skållade nötter
( pistage, valnötter, mandel, pecannötter mm.)
1 dl socker
1 klick smör
Smält socker till karamell, tillsätt nötter och smör.
Rör om så alla karamelliseras, låt svalna på plåt.