I Simons panna: Frukt- och nötbröd

Simon Laiti bakar ett mustigt efterrättsbröd.

Foto:

MAT & DRYCK2011-04-19 09:57

Frukt- och nötbröd med druvkompott och kanderade nötter

Bröd

5 dl dinkelmjöl

2 dl grahamsmjöl

4 dl blandade torkade frukter och nötter

1 tsk salt

4 tsk bikarbonat

1 liter fil

½ dl olja

2 dl mörk sirap

Blanda det torra ingredienserna. Rör ner olja och sirap samt fil. Blanda sist i salt.

Baka av i smorda formar 175 grader i ca 50 min eller innertemp på 95 grader.

Pensla det nybakta brödet med smält smör.

Druvkompott

 200g kärnfria röda vindruvor

2 msk socker

1 dl moscatelvin alt sött dessertvin

200g kärnfria gröna druvor

Dela druvorna i hälften och kamelisera i socker, tillsätt dessertvinet och låt koka in.

Mixa allt samman i krukmixer till slät pure.

Dela ner gröna druvor och blanda i puren.

Kanderade nötter

100 g blandade valfria skållade nötter

( pistage, valnötter, mandel, pecannötter mm.)

1 dl socker

1 klick smör

Smält socker till karamell, tillsätt nötter och smör.

Rör om så alla karamelliseras, låt svalna på plåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!