I Simons panna: Gammeldags kola

Simon kokar en mumsig chokladkola med fyllning.

Foto:

Mat & dryck2010-12-20 09:41

Gammaldags chokladkola med torkad frukt och salta nötter


100g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker + 1 dl sirap + 3msk honung
2t sk vaniljsocker
½ dl kvalitets kakao

Mät upp alla ingredienser i en tjockbottnad gryta eller kastull.
Låt smeten koka upp.
Sänk värmen och koka på svag värme, så att det syns små bubblor på ytan .
Rör om då och då under kokningen.
Hacka nötter och torkad frukt
Låt koka ca 30 min

Gör sedan kulprovet:
Droppa kolasmeten i ett glas med kallt vatten, kan man forma den till en fast kula
är den färdigtkokt. Låt annars smeten koka lite till.

Häll smeten på en lätt oljad plåt och strö hacket över kolan, markera rutor innan kolan stelnat
helt.
Bryt i rutor och linda in i valfritt omslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!